La Teulada

Logo La Teulada

L’ajut servirà per impulsar projectes divulgatius i lúdics al voltant de l’economia social i solidària a Tarragona

Foto d’arxiu

La Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya ha concedit “L’Empenta, ajuts al foment del cooperativisme” en la línia d’intercooperació a l’ecosistema cooperatiu de Tarragona, La Teulada.

És per això que l’entitat ha rebut un total de 30.400 € per traçar un projecte transformador basat en activitats culturals i lúdiques a desenvolupar a la ciutat de Tarragona al llarg d’aquest 2023. L’objectiu és que La Teulada sigui eix vertebrador del foment del cooperativisme al conjunt de la ciutat i del territori.

Es tracta d’un projecte col·lectiu entre diferents entitats que formen part de La Teulada en què un dels objectius també és l’elaboració de diferents materials i accions comunicatives que ajudin a fer més visible el sector cooperatiu de la ciutat i a mostrar nous referents.

La proposta consisteix en la programació de diverses jornades culturals per a la difusió dels principis cooperatius i per fomentar el cooperativisme a la ciutat: xerrades, taules rodones, tallers de contes… També està prevista la programació d’una jornada lúdica de promoció del cooperativisme, d’impuls del teixit existent i de visibilització de les alternatives empresarials que ja formen part de l’economia de la ciutat.

A més a més també es produirà una sèrie documental per mostrar les diferents realitats i motivacions de la xarxa cooperativa de Tarragona, donant veu i protagonisme als projectes i entitats i posant especial èmfasi als valors que promou el cooperativisme com l’equitat, la solidaritat, la sostenibilitat, la participació, la inclusió i el compromís amb la comunitat.

L’Empenta, ajuts al foment del cooperativisme

El Programa “L’Empenta, ajuts al foment del cooperativisme” és un projecte impulsat per la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya que, al 2019, va aprovar destinar una part dels Fons d’Educació i Promoció Cooperativa, procedent de les cooperatives dissoltes o transformades, a finançar projectes que no eren estrictament de la Federació.

La Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya és l’organització dedicada a la promoció, creació i consolidació de cooperatives de treball que, dia a dia, enforteixen l’economia i la societat catalana d’acord amb valors democràtics i de transformació social. Està composada per més de 650 cooperatives que comparteixen principis i valors.