La Teulada

Logo La Teulada

PROJECTES

FÒRUM DELS BARRIS

Fòrum dels Barris és la Comunalitat Urbana de Tarragona, un programa públic que té per objectiu impulsar la creació de projectes d’ajuda mútua i d’economia social i solidària que resolguin necessitats de la ciutat i de les ciutadanes, de la mà del teixit veïnal i associatiu, del comerç local i de les xarxes de suport mutu als barris de Sant Salvador, Sant Pere i Sant Pau, la Part Alta i la Part Baixa, inicialment.

La Comunalitat Urbana de Tarragona és un projecte que coordina La Teulada i que s’articula a través de l’aliança de 14 organitzacions de la ciutat de Tarragona.

Al Fòrum dels Barris hi trobareu formació, assessorament, mentoria, dinamització, gestió econòmica, i una infinitat d’accions enfocades a protegir i potenciar l’economia del bé comú de la ciutat des de la intercooperació entre els diferents agents urbans de la ciutat.

DERIVES MIGRADES

Derives Migrades és un projecte de La Teulada que té per objectiu descobrir, identificar i intervenir sobre la relació que s’estableix entre les persones migrades i els diferents espais de la ciutat.

És una metodologia d’exploració i participació. Realitza una connexió entre la ciutat i els sentiments que han produït els llocs pels quals han transitat les persones. 

La Deriva Migrada impulsada per La Teulada es fa des del cos d’una persona nouvinguda a la ciutat i serveix per reflexionar sobre què ha suposat per a ella assolir els seus objectius, uns objectius que acostumen a enfocar-se a construir un projecte de vida en dignitat.

A partir del diagnòstic resultant de la deriva, va ser creat el grup de treball “Padró per a totes” amb l’objectiu de realitzar incidència política per a reclamar que es garanteixi el dret a l’empadronament sense distincions de raça, ètnia, origen, color de pell, religió, etc. 

El grup de treball està format per veïns i veïnes en solidaritat per la problemàtica, qui des de l’articulació de la justícia social, s’autoorganitzen per a evidenciar la problemàtica. 

Per a aconseguir-ho necessitem conèixer els casos de persones que no han aconseguit empadronar-se a la ciutat indistintament de la seva situació de habitatge. 
Saps d’algun cas? Explica’ns-ho o segueix-nos a instagram i assabenta’t de les reunions de treball. 

ACTIVITATS CULTURALS LA TEULADA

Gràcies al programa “L’Empenta, ajuts al foment del cooperativisme”, que la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya ha concedit, al 2023 a La Teulada, impulsem un Programa d’Activitats Culturals.

Es tracta de la programació de diverses jornades culturals per a la difusió del cooperativisme a la ciutat: xerrades, exposicions, tallers de contes… per apropar l’economia social i solidària a la ciutadania.