La Teulada

Logo La Teulada

CoopCamp, l’ecosistema cooperatiu La Teulada i l’Ajuntament de Tarragona programen conjuntament una desena d’activitats enfocades a difondre els valors transformadors de l’economia social i solidària

Més d’una desena d’activitats; des de xerrades, presentacions de llibres, visita a un mercat amb productes agroecològics, contacontes, formació, excursions i festa a l’aire lliure, entre d’altres, ompliran el mes de maig d’Economia Social i Solidària els carrers de la ciutat de Tarragona.

Per tercer any consecutiu, la ciutat de Tarragona celebra durant el mes de maig el “Mes de l’Economia Social i Solidària”. El Servei Municipal d’Ocupació de l’Ajuntament de Tarragona, CoopCamp i La Teulada, posen a l’abast de la ciutadania, un programa replet d’activitats i actes per reflexionar i visibilitzar els valors de l’Economia Social i Solidària, el cooperativisme, la sostenibilitat i l’ajuda mútua com a eines pel desenvolupament econòmic i comunitari.

El programa del Mes de l’Economia Social i Solidària està conformat per:

 • 04/05/24; 11:30 h. Plaça dels Carros
  Veniu a conèixer la cooperativa Soca-rel al mercat de pagès
  Descobriu aquesta cooperativa de productors agroecològics de casa nostra, el seu funcionament i els seus canals de distribució. Gaudiu del gust d’abans amb les comoditats d’ara.

  Organitza: cooperativa Soca-rel

 • 10/05/24; 16:30 h-19:30 h. Espai La Teulada (c. Pin i Soler, 22)
  Festa del primer aniversari de l’espai de La Teulada
  L’espai de La Teulada, la Xarxa Cooperativa de Tarragona, celebra el seu primer aniversari amb una festa al carrer pensada per a tota la família. Durant tota la tarda podreu gaudir d’activitats com un circuit de joc amb bicis o fer un tastet del tricicle del projecte “En bici sense edat”, de la cooperativa l’Escamot. Hi haurà un racó de lectura i llibreria infantil ambulant, de la mà de la cooperativa Cuentropía. També s’inaugurarà l’exposició “Mentoria i diversitat”, de l’Associació Quilòmetre Zero. Hi haurà berenar i música.

  Organitza: La Teulada i CoopCamp

 • 11/05/24; 11-13 h. Biblioteca de les Coses de Tarragona (Casal d’Entitats de Sant Salvador. Av. Sant Salvador, 114)
  Segona Restart Party de Tarragona
  Benvingudes a la festa de la reparació! En aquest espai lluitem contra l’obsolescència programada arreglant aquells petits aparells electrònics i elèctrics que han deixat de funcionar. L’objectiu de reduir els residus i fomentar la sostenibilitat i la consciència ambiental. Ho farem de la mà de persones expertes que, voluntàriament, t’ensenyaran com reparar-los.
  Tant si teniu un aparell espatllat com si teniu habilitats i us agrada arreglar objectes, aquest és el vostre espai.
  Cal inscriure’s a https://elfarcooperatiu.cat/bibliocosestgn/


  Organitza: Biblioteca de les Coses de Tarragona i Fòrum dels Barris

 • 14/05/24; 9:30-11 h. Sala Green, Tarragona Impulsa
  Xerrada “Integra el programari lliure. Per què no?”
  En aquesta xerrada tractarem el programari lliure com a part de l’estratègia RSC de l’empresa. Parlarem de diferents recursos de programari lliure per digitalitzar l’empresa i dels pros i contres d’utilitzar-lo i el programari sota llicència.


  Organitza: Tarragona Impulsa

 • 16/05/24; 19 h. Llibreria El Soterrani (c. August, 50)
  Presentació del llibre “Estuve aquí y me acordé de nosotros”
  L’autora barcelonina Anna Pacheco ens acompanyarà en la presentació d’aquesta història sobre turisme, treball i classe.
  Posteriorment, es farà un col·loqui amb representants de les plataformes ciutadanes Stop Creuers i Aturem Hard Rock per convidar a reflexionar sobre les dinàmiques laborals en el sector turístic i les seves implicacions socials, econòmiques i mediambientals.
  Per a més informació: https://www.anagrama-ed.es/libro/nuevos-cuadernos-anagrama/estuve-aqui-y-me-acorde-de-nosotros/9788433922304/NCA_68

  Organitza: Llibreria El Soterrani

 • 23/05/24; 18:30 h. Llibreria El Soterrani (c. August, 50)
  Presentació del llibre “Els vincles audaços”
  Presentació i col·loqui amb l’autor del llibre, el cooperativista barceloní Ivan Miró.
  Aquesta és una novel·la on la realitat sociopolítica més recent dialoga amb el convuls període de l’obrerisme i el pistolerisme d’entre 1917 i 1923. Una història d’amistats que entrecreuen vida i militància en una ciutat enfangada per la precarietat, el racisme o l’especulació, però també dignificada pel 15M, el 8 de març o l’1 d’octubre.
  Per a més informació: https://manifestllibres.cat/products/els-vincles-audacos


  Organitza: Llibreria El Soterrani

 • 25/05/24; 10:30 h. Plaça de l’Església de Sant Salvador – Plaça Rosa
  Segona passejada per la memòria
  En aquesta segona edició, la passejada serà pel barri de Sant Salvador. Una activitat per descobrir i recuperar la història de la seva organització popular i comunitària, les seves lluites veïnals i la memòria democràtica que s’amaga als seus carrers. Ens acompanyarà el periodista Enric Garcia Jardí i testimonis del barri que ens explicaran les històries en primera persona.


  Organitza: Fòrum dels Barris i la cooperativa l’Escamot

 • 30/05/24; 17 h. Casal d’Entitats de Sant Salvador (Av. Sant Salvador, 114)
  Festa de Fòrum dels Barris, la Comunalitat Urbana de Tarragona
  Fòrum dels Barris, la Comunalitat Urbana de Tarragona, celebra l’inici del seu tercer any dinamitzant les economies comunitàries a la ciutat. Per fer-ho, organitza una trobada d’entitats de la ciutat per presentar les propostes i activitats plantejades pel proper any. La tarda finalitzarà de forma festiva amb música i berenar per a tothom.


  Organitza: Fòrum dels Barris

 • 31/05/24; 9.30 a 11.30 h. Tarragona Impulsa, Sala 6
  Fer front al tsunami normatiu per integrar la sostenibilitat en el teu model empresarial
  El cicle va adreçat a microempreses, pimes, persones autònomes i emprenedores, per proporcionar eines que incorporin la sostenibilitat i la digitalització al seu projecte empresarial.

 

 • 31/05/24; 16 h. Serveis Territorials de Cultura (c. Major, 14)
  Jornada “Juntes i diverses”
  Aquesta jornada vol fomentar la diversitat cultural en el si del moviment veïnal. L’objectiu és que l’agenda veïnal incorpori les demandes de col·lectius infrarepresentats actualment (com ho són les persones migrades, en condició de racialització, etc.) i que treballi per a que aquestes persones se sentin interpel·lades i representades.

  Organitza: La Teulada, la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Tarragona (FAVT) i la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC)

L’ecosistema cooperatiu de Tarragona està format per un total de 12 iniciatives de l’Economia Social i Solidària de la ciutat: la cooperativa Actua, l’Associació Ariadna, l’Associació Quilòmetre Zero, la cooperativa Cuentropía, El Far Cooperatiu, la cooperativa Entra, la cooperativa l’Escac, la Fundació Formació i Treball, la cooperativa Gamlab, la cooperativa Insta, la cooperativa l’Escamot i la cooperativa Soca-rel.

Els ecosistemes cooperatius són agrupacions empresarials formades per entitats amb uns valors transformadors comuns, que s’organitzen per millorar la seva visibilitat i el seu impacte en la societat basant-se en el principi del suport mutu.

Les cooperatives de Tarragona, des d’aquest espai d’intercooperació, es proposen impulsar l’Economia Social i Solidària a la ciutat en base a 4 eixos principals:

 • Potenciar la intercooperació a escala local per facilitar la creació de projectes conjunts i útils per la ciutat.
 • Sensibilitzar la ciutadania sobre el poder transformador de l’Economia Social i Solidària.
 • Donar resposta a les necessitats de cadascuna de les entitats que en formen part, cercant sempre el bé col·lectiu.
 • Ser una organització interlocutora de referència amb l’administració i altres agents de la ciutat que treballa per afavorir l’aterratge de polítiques públiques pel foment de l’Economia Social i Solidària a Tarragona.

L’Ateneu CoopCamp, impulsor de l’ecosistema
L’Ateneu CoopCamp és l’organització impulsora de l’ecosistema cooperatiu i s’encarrega de dinamitzar i executar la feina tècnica.

Forma part de la raó de ser de CoopCamp, treballar per fomentar el cooperativisme al Camp de Tarragona i crear ecosistemes econòmics transformadors és un propòsit amb el què està treballant a les principals ciutats del territori.

L’Ateneu Cooperatiu del Camp de Tarragona – CoopCamp és un dels 14 ateneus impulsats pel Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya. Fomenta la creació de noves iniciatives socioeconòmiques transformadores, lligades al territori, i la generació d’ocupació de qualitat. També treballa en l’enfortiment d’una xarxa d’intercooperació de l’economia social i solidària al Camp de Tarragona.31