La Teulada

Logo La Teulada

Jornada “Juntes i diverses”, trobada per compartir les bones experiències que suposen la interculturalitat i la diversitat dins del teixit veïnal i associatiu del país

Més de 60 persones representants de diferents associacions de veïns de tota Catalunya s’han reunit durant la Jornada “Juntes i Diverses”, organitzada per la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya CONFAVC, la Federació d’Associacions Veïnals de Tarragona FAVT i La Teulada.

La jornada, que ha estat el darrer acte del programa del Mes de l’ESS a Tarragona, ha servit per compartir les bones experiències que suposen la interculturalitat i la diversitat dins del teixit veïnal i associatiu del país. Les ponents convidades, Maria Dantas i Florència Brizuela, han fet èmfasis en el fet que fa falta participació, però també solidaritat. 

Per al grup intercultural de la CONFAVC, qui ha liderat la jornada, “és un repte aconseguir que la població migrada se senti cada vegada més interpel·lada. La intenció és que el teixit veïnal atengui les demandes per a millorar la qualitat de vida de totes les persones”. 

D’altra banda, La Teulada amb la voluntat d’apropar l’economia social i solidària a totes les persones, posa el focus en reconèixer l’aportació que fa la població migrant per revitalitzar l’economia local. Per Aurora Saez, tècnica de l’entitat, “és necessari canviar el model d’intervenció social del tercer sector i caminar cap a la intercooperació com ho fa l’economia social i solidària, construint relacions entre iguals”, així ho ha expressat en la seva intervenció. 

Durant la tarda també s’ha presentat el documental Derives Migrades, produït per La Teulada amb l’ajuda de la Diputació de Tarragona. La jornada ha finalitzat amb una actuació musical.